2023 Ramazan Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan ayı, İslam takvimine göre on birinci ay olan ve İslam toplumunda büyük önem taşıyan bir aydır. Bu ayda, Müslümanlar oruç tutar, dua eder, hayır işlerinde bulunur ve birbirleriyle dayanışma içinde olur. Peki, 2023 Ramazan ne zaman başlıyor? 2023 İlk oruç ne zaman tutulacak? Bu soruların yanıtını bu yazımızda bulabilirsiniz.

pexels photo 11141480Pin

Ramazan, İslam takvimine göre her yıl değişen bir tarihte başlar. İslam takvimi, Ay yılı esasına dayalı bir takvimdir. Hicri yıla göre hesaplanır. Ramazan ayı, İslam takviminin on birinci ayıdır ve İslam toplumunda büyük önem taşır. İslam takvimi, Güneş yılına göre değil, Ay yılına göre hesaplanır. Bu nedenle, her yıl Ramazan ayının başlangıç tarihi değişir ve önceden kesin bir tarih belirtilmez.

Ramazan ayının başlangıcı, Hilal’in görülmesiyle belirlenir. Yeni ayın görülmesiyle Ramazan ayı başlar. Ramazan ayının başlangıcı, dünya genelindeki tüm Müslüman ülkelerde aynı zamanda gerçekleşir. Ramazan ayının başlangıç tarihi, Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından belirlenir. Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan ayının başlama tarihini her yıl açıklar.

Ramazan ayının ilk günü 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacak. İlk oruç ise 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gecede kalkılacak.

2023 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan bayramı, Ramazan ayının bitiminde kutlanan bir bayramdır. Bayramın başlangıç tarihi, Ramazan ayının son günü ile bir sonraki ay olan Şevval ayının başlangıcı arasındaki üç günlük zaman diliminde belirlenir.

Ramazan Bayramı Arifesi– 20 Nisan Perşembe günü

Ramazan Bayramı 1. Gün– 21 Nisan Cuma günü

Ramazan Bayramı 2. Gün– 22 Nisan Cumartesi günü

Ramazan Bayramı 3. Gün– 23 Nisan Pazar günü

pexels photo 87500 1Pin

2023 Ramazan Ayında Kaç Gün Oruç Tutulacak?

2023 yılı içinde ramazan ayında kaç 30 gün boyunca oruç tutulacak.

Rate this post
Yorum yapın