Düdüklü Tencerede Sebze Haşlama Süreleri ve Su Miktarları
Düdüklü Tencerede Sebze Haşlama Süreleri ve su miktarları lezzeti ve güvenliği açısından çok önemlidir. Her sebzenin bir pişirme süresi vardır ve o süreyi ayarlayamadığınız takdirde sebzeler dağılır ya da diri kalabilir. Su miktarını muhakkak tencerenin belirtilmiş olduğu seviyeye aşkın olmadan koymak gerekir. Sonucunda tehlikeli patlamalara yol açabilir. Düdüklü tencerede yapılan yemekleri buharda pişirmek olarak da adlandırabiliriz. Bu sayede yemekler hızlı pişerek lezzetini kaybetmez.
Özellikle çalışan kadınların zamandan tasarruf için fazlasıyla tercih ettiği mucize bir tencere olarak tanımlayabiliriz. Düdüklü tencere kullanımına başlayıp o tadı aldıktan sonra başka tencerelere ihtiyaç duymayacağınızı da göreceksiniz. Akşam yemeğine misafiriniz gelecekse tereddüt etmeden saatlerce beklemeden yemeklerinizi gönül rahatlığıyla yapacaksınız. Sebzeleriniz besin değerini kaybetmeden pişerek yemesi daha keyifli bir hal alacak.
Sebzeleri Haşlama Süreleri
Taze Fasulye – 20 dk
Lahana – 10 dk
Karnabahar – 15 dk
Patates – 20 dk
Mısır – 20 dk
Havuç dilim – 7 dk
Havuç Bütün – 10 dk
Enginar – 15 dk
Su Miktarı
*Haşlama veya yemek olarak yaptığınız sebzelerin hepsine minimum 1,5 su bardağı su koymanız gerekmektedir
Not: Bu belirtilen süreleri düdüklü tencerenizdeki su kaynamaya noktasına geldikten (pişirme ventinden ses çıkmaya başladıktan sonra) dikkate almanız gerekir.